martes, 29 de septiembre de 2009

Condemnat a 2 anys de presó el company Andreu de Cabo

La direcció de TMB continua amb la seva ofensiva contra els i les treballadores. En aquest cas, portant a judici Andreu de Cabo, tècnic de la cotxera Pablo Díez (exPonent), que ha estat condemnat a dos anys de presó i 3000 euros de multa per trencar, pressumptament, un vidre d’un autobús amb un tronc.
Els fets es remunten a les vagues del 2008 per reclamar els dos dies de descans setmanal, concretament a la Cotxera de la Zona Franca.
Unes vagues en què els Mossos d’Esquadra van intervenir constantment i de forma violenta per evitar els piquets dels i les treballadores. Com es va donar en aquest cas. De fet, l'Andreu ha al.legat que no va poder llançar cap tronc contra l'autobús, ja que estava envoltat pel cordó policial i no es podia moure.
L’advocada de la defensa, per la seva part, ha assegurat que la versions dels diferents agents dels Mossos són contradictòries a l’hora d’identificar l’acusat. I que, durant la instrucció del cas, no es va fer una roda de reconeixement, sinó que l'acusació es va basar únicament en la identificació feta pel cap de recursos humans, de manera que "no es van respectar les garanties del processat".
A més a més, en el transcurs del judici, tampoc no va quedar gens clar quants troncs s’havien llençat ni si estaven encesos, com asseguren els Mossos d’Esquadra i TMB, doncs va ser l’empresa qui se’ls va quedar i no pas la policia autonòmica. Ni tan sols va declarar el conductor de l’autobús afectat.
La defensa ja ha anunciat que recorreran la sentència.

No hay comentarios: