viernes, 28 de diciembre de 2007

Carta entregada al Alcalde el pasado lunes 24 de diciembre

A l'atenció de Jordi Hereu i Boher, Alcalde de Barcelona,

Avui és el quart dia de la vaga de conductors/es d’autobusos de Barcelona. Una convocatoria secundada massivament per la plantilla.
Els conductors/es hem dit alt i clar, a la Assemblea del passat divendres 21 de desembre a Cotxeres de Sants, que defensem la nostra proposta de tenir dos dies de descans setmanals i que continuarem mobilitzant-nos tot el que faci falta.
De totes maneres, pensem que quan abans es resolgui aquest conflicte abans podrem tornar a la normalitat, que és el que busquem totes les parts.
Per tant, desde aquesta carta li demanem que com a màxima autoritat a la ciutat de Barcelona faci de mediador entre Empresa i Treballadors/es per poder arrivar a trobar una solució abans de les properes convocatories de vaga.
Li recordem que la manca de descansos, afegida a l’elevat numero d’hores treballades a l’any (1690 hores efectives, 83 hores de presencia mínimes, 80 hores extres obligatòries, 7 dies de feïna en festes oficials, temps partit, etc.), dona com a resultat una serie de conseqüències que afecten tant els treballadors o treballadores, com el ciutadà que hem de transportar.
Entre les diferents problemàtiques que es deriven de la manca de descansos (només recordar que tenim 5 dies de descans mensualment) hem de remarcar:
1. Una concil·liciació de vida familiar i laboral molt difícil de dur a terme.
2. L’alt nivell de baixes per qüestions psicològiques (depressió, ansietat, etc.). Segons l’Informe de Salut de l any 2002-2004, les enfermetats psicològiques eran la segona causa de baixes a l’empresa, després de les muscoesqueletiques. A dia d’avui encara no tenim dades de l’Informe del 2004-2006.
3. Un alt nivell de tensió entre els conductors i conductores que ha fet disparar totes les alarmes pel nivell d’agressions que patim com a col·lectiu. El complicat tràfic de la ciutat, la tardança entre autobusos deguda a la gestió de segons quines línies, fent que la desesperació d’alguna gent es tradueixi en agressivitat i la pèrdua del respecte cap a la figura del conductor, ha derivat en agressions cap al conductor i conductora. (35 agressions físiques al 2006, 32 fins al dia d’avui en el 2007. En relació a les agressions verbals no hi ha constancia, però sabem que són diaries).
Avui, 24 de desembre, li tornem a demanar que s’impliqui en la resolució d’aquest problema. No volem que aquest conflicte s’aprofundeixi encara més allargant-se en el temps i provocant malestar entre totes les parts.

Comité de Descansos d’Autobusos de TMB
24 de Desembre de 2007

Per contactar: Garganté: 669 17 19 57, Pubill: 665 57 25 90, Ortiz: 677 20 47 29

No hay comentarios: