viernes, 30 de octubre de 2009

El Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres la proposta per canviar la xarxa d’autobusos actual per una xarxa ortogonal

Ara, la Direcció d'Autobusos de TMB ens haurà d'explicar que implicarà això laboralment i en quan de temps ho volen posar en marxa.
Com diu la dita..."eramos pocos y parió la abuela"
Comitè de conveni 31/10/09

"Barcelona reinventarà la xarxa d’autobusos per millorar la qualitat del servei a proposta d’ERC.
El Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres la proposta d’Esquerra Republicana de Catalunya per canviar la xarxa d’autobusos actual per una xarxa Ortogonal.
Aquest nou sistema, presentat per Jordi Portabella, facilitarà la rapidesa i la freqüència de pas dels autobusos. Portabella ha recordat que aquesta proposta ja estava inclosa al programa electoral d’Esquerra a les eleccions municipals del 2007.
Una Xarxa d’Autobusos com la de Manhattan a Nova YorkPortabella ha explicat que la nova Xarxa Ortogonal d’Autobusos – que s’aplica a Manhattan (Nova York) servirà per potenciar l’eficiència econòmica, ambiental i energètica.
Segons el republicà 'amb aquesta xarxa es millorarà la freqüència, l’accessibilitat i la intermodalitat al transport públic'.
Un sistema intuïtiu: no caldrà memoritzar el trajecte del número de Bus
'Ha arribat el moment de canviar l’estructura radial de la xarxa de Bus actual per una d’ortogonal amb l’objectiu de racionalitzar i descentralitzar la xarxa', ha reblat Portabella.
En aquest sentit, ha recordat que l’actual xarxa de Bus en funcionament és de 1906.
Així, segons tots els estudis la Xarxa Ortogonal comporta, sense augmentar el nombre de vehicles, un estalvi de temps diari i un augment de la velocitat mitjana i la freqüència de pas.
'La gent només caldrà saber si va direcció muntanya o mar, o direcció Besòs o Llobregat. Es tracta d’un model molt més comprensible que potenciarà el transport públic'"

De la web de ERC: http://www.esquerra.cat/actualitat/barcelona-reinventara-la-xarxa-dautobusos-per-millorar-la-qualitat-del-servei-a-proposta-d

No hay comentarios: