miércoles, 25 de noviembre de 2009

La Direcció de TMB es fa la foto amb el Departament de Treball i els polítics de l'Ajuntament, però no concreta res de res als treballadors/es

-El passat 30 d'octubre el Plenari de l'Ajuntament de Barcelona amb els vots a favor de PSC, CiU, ERC i ICV decidia crear una Xarxa Ortogonal d'Autobusos sense concretar dates, ni el modus de tirar-la endavant. Al dia següent, els mitjans de comunicació anavan plens d'aquesta noticia i els polítics sortien a la foto com a grans promotors de la millora del servei de transport públic.
-De la mateixa manera, el passat dilluns 2 de novembre el SOC del Departament de Treball arribabà a un acord amb la Direcció de TMB per la formació de 600 nous llocs de treball a la companyia d'autobusos. En la roda de premsa informativa, a la cual es va intentar impedir l'entrada del President del Comitè d'empresa, Saturnino Mercader, aquest company va reclamar a la Presidenta de TMB, Assumpta Escarp, que específiques com seria la contractació de personal (temporal o indefinida, per caps de setmana o per treballar tota la setmana). La Presidenta va afirmar que el Comitè d'empresa ja seria informat d'aquesta qüestió. Un cop més, al dia següent el mitjans de comunicació van reflectir aquesta noticia i, novament, la Direcció de TMB i la consellera de Treball, Mar Serna, vam sortir retratats com a grans creadors de llocs de treball.
La realitat dista molt de la fotografia que es va publicar als mitjans de comunicació.
-En relació a la Xarxa ortogonal i després de que el company Mercader fes un requeriment sobre aquest punt i sobre la contractació.
Pots veure'l aquí: http://comitedescansos.blogspot.com/2009/11/requerimiento-de-informacion-la.html
La Direcció ha contestat a l'aprobació per part de l'Ajuntament de la Xarca Ortogonal com un "estudi...i anàlisi d'esquemes" i acaba amb un lacònic "no hi ha cap concreció, ni compromis que faci necesari...una reunió específica". Així de petita queda la realitat en aquesta gran foto que es va fer la classe política de Barcelona per quedar com a grans promotors del Transport Públic.
-En relació a la contractació i formació d'aquests 600 llocs de treball dels que tant s'han ventat la Direcció de TMB, en la seva contestació torna a tirar pilotes fora i no concreta com serà aquesta contratació.
Pots llegir tota la carta de la Direcció a: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlZA8PTYutZD0VyUVeOKF7BRfsO2-NpwWd9ujKvxEnvZHNpSi_tM_R7LQZIZRlRd42wRghNH4TI-Jgc2sXJTrobIgByaVYrFZUl6jukAUKZp6hHZTc2lPxJHYQAmAF-aohwYX8tExMVLnK/s1600/resposta.jpg

El Comitè de conveni ja va informar el passat 6 d'octubre que la Direcció de TMB deia dels 600 nous llocs de treball promesos la veritat a mig fer
"La Direcció de TMB va informar el passat 14 de juliol a tots el mitjans de comunicació que amb l'aplicació unilateral de la seva proposta de conveni es crearien 600 nous llocs de treball a autobusos de TMB.
Com acostuma a fer a la Direcció de TMB, aquesta només va dir la veritat a mig fer, perquè no va informar de com serien aquests nous 600 llocs de treball.
D'aquesta manera, el Comitè de conveni va preguntar el passat 20 de juliol a la taula de negociació de conveni sobre aquesta aspecte i la Direcció, a pesar d'haver anunciat, a "bombo y platillo", aquests noves contractacions només va saber respondre un "no está en disposición de dar la información en relación a las nuevas contrataciones".
Pots veure l'acta de la negociació de conveni i el fet exposat a l'antepenultim parraf de la 3 pagina:
http://www.cgtbus.com/docs/actualitat/acta%20num%2046%2020.07.09.pdf
Avui, 6 d'octubre, la Direcció de TMB continua sense informar a la taula negociadora de conveni com seran aquestes contratacions. Aquestes són les seves maneres de fer."

No hay comentarios: