miércoles, 12 de diciembre de 2007

CRIDA DELS CONDUCTORS/ES D’AUTOBUSOS DE TMB A LA GENT DE BARCELONA I RODALIES

Un any més, els preus del transport públic pugen en completa desproporció al sou dels treballadors i treballadores de Barcelona i rodalies. Aquesta situació és encara més agravant si es compara els preus del transport públic de Barcelona amb el d’altres ciutats de l’estat.
A més, aquests preus abusius xoquen frontalment amb el discurs oficial e hipòcrita de l’Ajuntament de Barcelona d’utilitzar el transport públic.

Els conductors/es d’autobusos de TMB portem anys denunciant públicament el desmesurat nombre de directius que té aquesta empresa pública. L’any 2005, Autobusos de TMB tenia un 6% de la plantilla com a equip directiu. Això volia dir 1 directiu per cada 15 treballadors.

Apart dels seus sous, els conductors/es de TMB també hem denunciat públicament les multimillonàries pensions d’aquest directius quan es jubilan.
Francisco Bellver, nº d’empleat 10.679 d’autobusos i 4.178 de metro, fins que es va jubilar va ser Director de finances de TMB. Només a Autobusos de TMB el seu sou era de 82.985 euros anuals (13.807.542 Ptes.). Això sense comptar el seu sou a Metro de TMB. El capital que ha cobrat o pot cobrar del Pla de pensions de TB puja a 522.142 euros.
Josep Mª Satorres, nº d’empleat 10.795 d’autobusos i 5.118 de metro, ha ocupat el lloc de Director de la xarxa d’autobusos fins a jubilar-se. El seu sou era de 74.293 euros (12.361.390 Pts) al que naturalment hi havia que sumar el que tenia del Metro. Ha cobrat o pot cobrar del pla de pensiones de TB la suma de 386.997 euros.

Per tots aquests motius, el col·lectiu de conductors d’autobusos de TMB fa una crida a tota la gent de Barcelona i rodalies a fer una vaga d’usuaris de Bus i Metro, com les que es van realitzar als anys 50 per la pujada de tarifes del tramvia, coincidint amb la vages d’autobusos convocades pels dies 21, 22, 23 i 24 de desembre i 2, 3 i 4 de gener.

TREBALLADORS/ES i USUARIS/ES UNITS PER UN TRANSPORT PÚBLIC i DE QÜALITAT DE VERITAT

Per qualsevol dubte, podeu contactar a comitedescansos@gmail.com

No hay comentarios: