lunes, 22 de junio de 2009

Els treballadors/es d’autobusos de TMB acorden deixar de temps fins a setembre-octubre a la Direcció per que mogui fitxa

Avui, dilluns 22 de juny, els treballadors/es d’autobusos han tornat a mostrar el seu malestar per la intransigencia de la Direcció en relació a la negociació de conveni.
Un 90% de la plantilla convocada a l’aturada l’ha secundat i un miler d’ells i elles han assistit a l’Assemblea.

Moltes treballadors han parlat en aquesta Assemblea i han defensat millores en condicions de descansos (que s’apliquin els 2 dies sense augment de la jornada diari), millores en condicions econòmiques (que la paga d’objectius que treballem tots no la cobrin només una minoria de l’empresa, sinó tota la plantilla) i millores en contractació (que es creïn 500 nous llocs de treball en les mateixes condicions que els treballadors ja en plantilla).
Un cop més, s’ha fet palesa que la idea de la Direcció de que els treballadors/es d’autobusos de TMB paguin la crisi i se’ls congeli les seves condicions laborals no ha calat entre la plantilla.
En aquesta Assemblea també s’ha decidit esperar a passar l’época de vacances per plantejar-se al setembre-octubre noves mobilitzacions més contundents si la Direcció continua amb la tònica de no voler posar ni un euro de pressupost sobre la taula.
També s’ha decidit portar a judici la posada en marxa de manera unilateral del servei Interliniies per part de la Direcció, un cop quedi clar que els sindicalistes de Ccoo, Ugt i Sit (que van signar l’acord ara incomplert) no estan disposats a posar la denuncia corresponent. En aquest sentit, els treballadors/es també han votat a favor de que tots els delegats sindicals vagin, com a mínim, un dia a la setmana al seu lloc de treball. Veurem si els sindicalistes de Ccoo, Ugt i Sit es donen per aludits...
De la mateixa manera, els treballadors/es també han decidit seguir taxativament el PPA a partir de demà, amb totes les conseqüéncies que això comporti.
En relació a la denuncia presentada pels treballadors/es en relació a l’acord dels 25 minuts, finalment, el judici s’ha aplaçat i no es realitzarà fins a principis de juliol.
Per últim, desde l’Assemblea s’ha denunciat l’intent intimidatori de la Direcció contra els treballadors/es a l’obrir darrerament 5 expedients sancionadors més (per enganxar adhesius, per opinar sobre els directius i per desenganxar unes papers de l’empresa). A aquests companys se’ls ajudarà amb els diners recaudats durant l’Assemblea (400 euros) i en properes recollides de diners entre tots i totes les treballadores. Aquests diners recaudats també serviran per les campanyes de informació a la gent de Barcelona.
Després d’aquest toc massiu a la Direcció, els treballadors esperem que aquesta reflexioni i comenci a posar propostes de conveni que generin el suficient consens per que els treballadors i treballadors les puguem acceptar.

No hay comentarios: