lunes, 8 de octubre de 2012

A partir del dilluns 8 d’octubre
Vaga indefinida de dilluns a divendres amb aturades de 2 hores, repartides de la següent manera:


-Matí: de 09:00h a 11:00h.

-Tarda: de 16:00h a 18:00h.

-Nit: de 02:00h a 04:00h.

-22 i 31 d’octubre:

Convocatòria de 9 hores d’aturada el dia 22 d’octubre i de 24 hores el 31 d’octubre, coincidint les dues aturades amb Metro.

Celebrar una Assemblea General el 22 d’octubre i decidir com continuar la pressió a la Direcció pel nostre sou i la readmissió del company Andreu.

Per què aturades de 2 hores?

Amb les aturades de 2 hores com a treballador o treballadora podem aguantar més temps fent pressió a la Direcció amb un cost menor per la nostra butxaca.

Però amb aturades de 2 hores no es notarà?

Aquesta mesura no s’ha pres mai, així que en el transcurs de la setmana veurem si té major o menor impacte i el desgast que li genera a la Direcció. El que és evident és que durant 4 hores al dia (2 hores per torn) els autobusos estaran entrant i sortint de la cotxera amb un cost molt baix pels treballadors i treballadores.

Llavors quant temps em descomptaran?

És un simple càlcul. Si ets conductor o conductora i l’aturada que t’afecta comença a les 9h del matí, suposant que arribis al terminal a les 09:30h i vas a retiro, arribant a la cotxera a les 10h (hora fins la que has treballat) i a les 10:30 has de tornar a agafar el cotxe (per tant hora en la que comences a treballar de nou) per quan finalitzi l’aturada puguis estar en el lloc adequat, resulta que de dues hores de vaga et descomptaran només 30 minuts. Per a la franja de la tarda és la mateixa manera de funcionar.

A tot això s’ha de sumar la situació que es donarà a les cotxeres quan tots els autobusos es presentin a la mateixa hora, passar uns entre 20 i 40 minuts al menjador per haver de sortir tots de nou.

-Per a la resta de col·lectius i en el torn de nit, evidentment, al no trobar-se en moviment i estar ja instal·lats en lloc de l’inici de l’aturada el descompte serà de 2 hores.

Tenint en compte l’esforç que sempre han fet els conductors i conductores en totes les vagues anteriors i que els beneficis han sigut per tots els col·lectius, s’entén que els altres col·lectius aquest cop s’arremanguin una mica més ells i elles.

Com realitzo l’aturada si sóc conductor o conductora?

-Si no tens servei mínim:

Pots realitzar l’aturada, segons la teva franja horària (de 09:00h a 11:00h i de 16:00h a 18:00h). Una vegada arribis al terminal després de l’hora d’inici de l’aturada vas cap a cotxera.

En el cas del Bus Turístic: Els terminals on pots plegar un cop començada l’aturada i anar cap a cotxera són: Plaça Catalunya-World Trade Center (ruta vermella) i Plaça Catalunya-Tramvia Blau (ruta blava).

-Si tens servei mínim:

Hores considerades punta de 06:30 h a les 09:30h. i de 16:00h a 20:00h.

A la cotxera t’han d’indicar si tens servei mínim.

Si tens servei mínim pot ser de dues maneres:

-Mínim del 25%: que afecta a les línies 9, 21, 63, 65, 92, 95, 109, 115, 125, 150, 157 i 1 un per cada Bus de Barri. Si et toca un servei mínim d’aquest tipus no pots realitzar cap tipus d’aturada.

-Mínim del 50% (hores punta): Si el teu servei de matí es veu afectat per aquest percentatge has de treballar el mínim que és de 09:00 a 09:30h. El Departament de Treball no va tenir en compte com era una aturada de dues hores i es dona aquesta situació absurda.

Amb el que si arribes al terminal abans de les 09:30h has d’arribar fins a l’altre terminal i si encara no són les 11h del matí et pots sumar a l’aturada.

Si per exemple arribes a l’altre terminal (suposem que a les 10:25h.) és possible que et demanin que realitzis sortida normalment a la teva hora, però com que l’aturada és fins a les 11h o bé t’hauràs de quedar al terminal fins a aquella hora sense carregar o bé et faran anar vuit fins a algun altre punt. Ens els dos casos cobrant les dues hores òbviament, ja que no hauràs abandonat l’autobús a la cotxera.

Si vas de tarda, i tens servei mínim del 50% de 16:00h a 18:00h hauràs de treballar normalment.

No hay comentarios: