miércoles, 24 de diciembre de 2008

Els treballadors/es d'autobusos de TMB secundan l'aturada massivament


Ahir, dimarts 23 de desembre, els treballadors/es d'autobusos de TMB van dir alt i clar, mitjançant una aturada masiva, que estan en contra de la retallada del servei d'autobusos i que no acceptan la proposta de conveni que ofereix la Direcció de TMB.
Més d'un miler llarg de treballadors/es d'autobusos s'han reunit en Assemblea al Hall de la Universitat Central de Barcelona. D'aquesta manera, els treballadors/es d'autobusos van mostrar la seva solidaritat amb el moviment estudiantil que està lluitant contra la privatitzavió de la Universitat que significa el Pla Bolonya.
Allí, han decidit de manera majoritaria rebutjar la proposta de conveni que fins avui ha ofertat la Direcció de TMB. Pots trobar-la a: http://comitedescansos.blogspot.com/2008/11/propuesta-de-convenio-de-la-direccin.html
A la vegada, s'ha aprobat la plataforma de conveni que el Comitè de conveni ha anat confeccionant mitjançant les propostes dels diferents col·lectius de treballadors/es. Pots trobar-la a: http://comitedescansos.blogspot.com/2008/12/resumen-guin-de-propuestas-recogidas.html
Més tard, ha sigut el moment de tractar el tema dels dos delegats expedientats. En aquest sentit, l'Assemblea ha mostrat el seu cabreig per l'abus d'autoritat que va sofrir, primer, el conductor que apareix a la grabació que ha aparegut anonimament (pots trobar més informació a http://www.cgtbus.com/docs/utopia/76.pdf) i ara els companys Mercader i Garganté. Les possibilitats de mobilitzacions per aquest tema dependràn de l'actitut de la Direcció de TMB en relació amb aquest assumpte.
Per últim, a l'Assemblea han participat un estudiant contra Bolonya, explicant la situació de la seva lluita, un portaveu dels treballadors de Telefónica, sancionats per haber realitzat mobilitzacions, i la portaveu de la Plataforma de Usuàris/es pels 2 dies, un paraigues de més de cent organitzacions veinals, polítiques i sindicals.
Finalment, els treballadors/es, junt a estudiants, s'han manifestat pel centre de Barcelona amb una pancarta (Treballadors de TMB per un bon servei) que deixava ben clar el malestar de la plantilla amb la retallada de serveis.

No hay comentarios: