lunes, 4 de febrero de 2008

El PSUC viu ens fa arribar el seu suport

SOLIDARITAT AMB ELS TREBALLADORS DE TMB

PELS 2 DIES DE DESCANS SETMANAL

PROU REPRESSIÓ CONTRA ELS TREBALLADORS


Des del PSUC viu manifestem la nostra solidaritat amb la lluita engegada pels conductors i conductores d’autobusos de la TMB per aconseguir 2 dies de descans setmanal.
Considerem que l’actual situació en la que es troben els conductors i conductores d’autobusos, que disposen en la pràctica de només un dia de descans setmanal, significa un greu prejudici a les seves pròpies condicions de vida i, de retruc, reverteix en una precarització i manca de seguretat pel conjunt dels usuaris de servei de transport metropolità.
Resulta lamentable veure com un Ajuntament que es pretén d’esquerres mentre es dedica a aprovar pujades abusives del preu del transport ignora sistemàticament una reivindicació tan elemental com és la de disposar d’un temps raonable de descans setmanal. Enlloc d’assumir la seva responsabilitat envers els conductors de TMB i la resta de treballadors i treballadores que diàriament fan servir els autobusos, el consistori es dedica, amb l’inestimable ajuda d’alguns mitjans de comunicació afins, a criminalitzar les seves reivindicacions.
Per tot això, des del PSUC viu fem una crida al conjunt de treballadors i treballadores de l’àrea metropolitana a solidaritzar-se amb les reivindicacions dels companys de TMB, i denunciem que els responsables de l’actual conflicte són l’empresa i el propi Ajuntament de Barcelona.
D’altra banda, volem denunciar la repressió patida per aquest col·lectiu de treballadors a mans de la policia. En concret, volem manifestar la nostra repulsa a l’agressió patida pel company Teo, qui va rebre una pallissa a mans dels Mossos d’Esquadra quan realitzava la seva tasca en un piquet informatiu.
Considerem que aquesta agressió s’emmarca en una política repressiva que, tant a Catalunya com arreu de l’Estat, no busca altra cosa que atemorir als sectors de la classe treballadora que han demostrat més combativitat en la lluita pels seus drets.
En resum, un animem a participar a la manifestació prevista pel proper dissabte 9 de febrer, que començarà a les 18 h. a la Plaça Universitat de Barcelona, en suport a la lluita pels dos dies de descans dels conductors de TMB i per denunciar la pallissa rebuda pel company Teo.

No hay comentarios: