viernes, 8 de febrero de 2008

La Fundació Andreu Nin se suma al apoyo a los conductores/as de autobuses de TMB

La Fundació Andreu Nin desea mostrar su total apoyo con la lucha que estais llevando adelante para conseguir una merecida reclamacion obrera, el obtener dos días de descanso semanal. Y también, manifestar nuestra más enérgica repulsa a la persecución y prepotencias a la que os veis sometidos, llegando incluso a la difamación de vuestros actos reivindicativos (claro ejemplo es la agresión que sufrio el trabajador de autobuses y posterior denuncia por parte del fiscal).
De estas persecuciones y difamaciones a las reivindicaciones obreras nuestro legado historico que representamos sabemos algo.

2 comentarios:

Bernat Picornell Grenzner dijo...

Bones!
Fa unes setmanes, al Fòrum Social Català em vareu donar un pamflet denunciant la situació que viviu els conductors d'autobusos... Us escric fent d'advocat del diable per tal de compendre la vostra situació!
Primer de tot crec que un pamflet en el qual es vol demostrar que algú té raó no pot haver-hi faltes d'ortografia... En fi, això no és més que una anèctoda!

Moltes vegades al mitjans de comunicació ha sortit que els conductors voleu dos dies de descans i que aquests coincideixin amb el cap de setmana. És veritat això?

Un altre tema que sortia al pamflet és la detenció d'en Teo... És cert que els Mossos detenen sense miraments i sovint practiquen tortures però... Si els Mossos estaven allà en aquell moment potser va ser perquè en moments anteriors els piquets no van permetre serveis mínims o van pintar autobusos!!

En fi, que consti que, com he dit al principi, he escrit aquest comentari fent d'advocat del diable perquè m'ho respongueu amb tot d'arguments que segur que són molt vàlids!!

Seria possible si em poguéssiu respondre a bernatpicornell@gmail.com ?

Moltes gràcies!

Comitè de Conveni dijo...

Bones,

T'escribim per respondre't el que preguntaves al blog.
En primer lloc, sentim les faltes ortogràfiques que vam fer i que segur que farem aquí. No és la nostra intenció fer-ne, però com que som humans, doncs ens equivoquem.
En segon lloc, ara mateix la discussió amb l'empresa és d'on surten els dies que necesitem per tenit dos dies de descans setmanal. La direcció diu que de la reorganizatció de hores i nosaltres diem que de la reducció de hores. Bàsicament, ells volen que sigui el treballador que asumeixi treballar encara més hores cada dia o que se li desconti del sou. Nosaltres diem que és l'empresa la que ha d'asumir els costos d'una reducció de jornada anual sense costos económics pels treballadors/es. Encara no hem entrat a debatre en quin dia (de dilluns a diumenge) de la setmana haurian de colocar-se, ni si haurian de seguir seguits.
En tercer lloc, i en relació al company Teo, basicament el que va pasar és que en aquella cotxera el cap es negava a donar la llista de serveis mínims i tractava de ficar la por al cos als treballadors per que fessin d'esquirols. Quan va veure que cap de les dues coses funcionavan va decidir que el antidisturbis es posesin en un cordó just davant del piquet per no poder informar als companys/es i d'aquesta manera també imposibilitat veure si eren serveis mínims o no. Això va provocar un aument de la tensió i quan un mosso va empenyar i li va clavar una patada al Teo ell només va dir que no el peguessin. Acte seguit li van caure garrotades per tot arreu.
Espero que t'hagi clarificat la situació.

Comitè de descansos