domingo, 9 de marzo de 2008

Comunicat del POR: 2 dies de descans setmanal

El Partit Obrer Revolucionari recolza la Mobilització i la Vaga de les i els conductors dels autobusos de la TMB.
El POR demana a la gent treballadora usuària que faci pinya i se solidaritzi amb els seus germans i germanes de treball dels autobusos.
La mobilització i la Vaga comporta un gran perjudici a la població en els seus desplaçaments també al lloc de treball. Tanmateix els serveis mínims abusius tenen com objectiu negar el dret de vaga, i trencar la unitat treballadora. Les i els conductors de busos demanen unes propostes positives que hom ha de donar-hi suport. L’Ajuntament titlla de radicalitat unes demandes que tenen la majoria de les persones treballadores, malgrat ésser reconegudes com a justes fins i tot per la regidora de Mobilitat i Seguretat, Assumpta Escarp. L’Ajuntament acusa de radical el fet d’exercir un dret fonamental com el de vaga, reconegut a la Constitució.
Unes reivindicacions justes. Una mobilització necessària.
El descans obligat entre hores de conducció és temps de treball amb el mateix sou. El treball de conducció s’ha de repartir amb més persones, això és positiu, ja que permet més llocs de treball per la població.
El greuge a la població treballadora usuària del Bus és responsabilitat de la direcció de la TMB i del govern municipal. Perquè els i les conductores del Bus tenen tot el dret a reclamar unes condiciones de treball, amb el descans setmanal equiparat a qualsevol persona treballadora. La direcció de la TMB ha d’atendre i resoldre les reivindicacions justes.
El POR es fa ressò de la crida a la darrera manifestació dels busos “Hereu encara estàs a temps” de resoldre aquestes demandes justes, i d’evitar el perjudici en el servei per a la gent usuària.
L’Ajuntament de Barcelona, de les esquerres bipartites del PSC i ICV-EUiA, ha de resoldre la situació amb l’òptica dels interessos de la gent treballadora conductora i de la població treballadora usuària. Es tracta d’unes demandes justes i del dret de vaga. Volem que la població pugui comprovar que un Ajuntament d’esquerres és diferent a un de la dreta.

Consell de Catalunya del POR - Quarta Internacional.
1 de març de 2008

No hay comentarios: