lunes, 13 de febrero de 2012

Comunicats de suport a la mobilització dels treballadors/es de BUS i METRO de TMB

Apoyo desde el Comité Intercentros de El Periódico de Catalunya
El Comité Intercentros de El Periódico de Catalunya quiere hacer llegar a los trabajadores de TMB su apoyo y solidaridad en la justa reivindicación del cumplimiento de los pactos del convenio colectivo.
Queremos, además, dejar claro que no compartimos la línea editorial expresada por el diario sobre el conflicto que enfrenta a los trabajadores de TMB con la dirección de la compañía.
Recibid un fraternal saludo.
Comité Intercentros de El Periódico de Catalunya

Solidaritat activa amb la plantilla de TMB!
Per un transport públic al servei de les classes populars, solidaritat activa amb la plantilla de TMB!
Davant de l'anunci de vaga fet per la plantilla bus i metro de TMB el proppassat 8 de febrer, i les reaccions contràries que s'han succeït des del govern municipal, de la direcció de l'empresa i de la immensa majoria de mitjans de comunicació, Endavant (OSAN) vol fer públiques les seves consideracions.
La lluita per les millores laborals i salarials dels i les treballadores sempre comptaran amb el nostre recolzament, de la mateixa manera que sabem que sempre rebran les crítiques i els atacs de la patronal i els seus lacais 'periodistes'. Recolzem l'assemblea com a òrgan màxim de decisió en una plantilla de treballadors/es; és la màxima sobirania, per damunt de comitès i sigles.
Cal recordar que aquesta decisió es veu propiciada per l'incompliment dels acords per part de la direcció de TMB en l'augment dels salaris. A més, els mateixos que es neguen a complir els acords (aconseguit mitjançant mesos de lluita per part de la plantilla de TMB) són els que es neguen a fer públics els seus sous i pensions, que, segons alguns informes, representen enormes despeses.
El paper del govern municipal està sent vergonyós. Mentre duu a terme retallades en serveis públics com l'educació, imposa també un augment brutal en la tarifa dels transports públics. I encara més, el propi alcalde Xavier Trias anuncia que perseguirà una mesura solidària com la T11, que busca abaratir el preu del bitllet a través d'un mecanisme tant legal com senzill: donant una targeta gastada a una altra persona.
No ens equivoquem d'enemic: govern municipal, 'periodistes' i empresaris van de la mà a l'hora d'atacar la classe treballadora i la solidaritat, eina tan necessària sempre en la nostra lluita i que dóna la força per plantar cara a qui ens vol arrabassar tots els drets, aconseguit després d'anys i dècades de lluites i sacrificis. Vivim en la mateixa ciutat, però no podem compartir els mateixos interessos, ja que són antagònics.
Així, governs, empresaris i 'periodistes' defensen el model Barcelona que se'ns ha imposat fins ara, el d'una ciutat construïda i venuda per al turisme, els grans esdeveniments internacionals i l'urbanisme de catàleg. Els i les treballadores que vivim a Barcelona necessitem d'un serveis públics (educació, transport, etc.) que s'adeqüin a les nostres possibilitats, cada cop més deteriorades per les retallades anti-socials i l'empitjorament de les condicions laborals.
La lluita de la plantilla de TMB és una lluita en favor de les classes populars; és per això que les classes populars hem de fer-nos nostra la seva lluita i donar-hi el màxim suport actiu. No hem de fer cas dels atacs barroers que intenten vendre'ns una hipotètica mala imatge de Barcelona: si hi ha problemes, si hi ha conflictes, serà la justa imatge d'una ciutat que ataca la seva població, retallant serveis, precaritzant llurs treballadors/es i reprimint drets bàsics com el de la vaga, tan criticat per qui sembla que hi té molt a perdre.
A qui viu a Barcelona no ens perdjudiquen quatre dies sense transport públic, sinó un transport públic que acaba sent de luxe i uns serveis socials precaritzats a l'extrem o gairebé exterminats. Els i les treballadores de Barcelona, siguem plantilla de TMB o usuaris/es, només podem guanyar-hi la dignitat, uns serveis públics de qualitat i un reforç de la consciència i la lluita col•lectives.
Per tot això, i perquè per la Barcelona que volem la lluita és l'únic camí, des d'Endavant (OSAN) assumim el repte que ha llançat la plantilla de TMB i manifestem públicament el nostre suport a la vaga de quatre dies. Al mateix temps, seguim exigint:
Gratuïtat per a persones en situació d'atur i pobresa.
Tarificació social per a persones jubilades, estudiants i infants.
Que els preus del transport no agumentin, sota cap circumstància, per sobre de l'IPC.
Recuperació per a la gestió pública de totes les companyies de transports ( Bicing, TRAM, City Tour, Bus Nit...).
Tornada al servei prestat de Metro i Bus que hi havia abans de les retallades.
Cap acomiadament ni disminució salarial i laboral als treballadors i treballadores.
La lluita és l'únic camí!
Endavant (OSAN), assemblea comarcal del Barcelonès.

Salut!
En aquests últims dies em apreciat una campanya de criminalització de la vostra lluita i programes, diaris i damés s'omplen la boca del dret a vaga però no ara ,que col.lapsaria Barcelona.
Nosaltres des de la secció sindical D'Intersindical-CSC ens volem solidaritzar en la vostra lluita i creiem que molts hauriem d'apendre exemple de mobilització, seguiment i valentia, davant la situació que a tota la classe treballadora ens afecta.
Per a qualsevol cosa que puoguem fer des del Penedès , ja ho sabeu,
Salutacions fraternals

Secció Sindical Intersindical CSC
Hospital Comarcal de l'Alt Penedès

PER UN TRANSPORT PÚBLIC DIGNE, DE QUALITAT I AL SERVEI DE LA CIUTADANIA: SOLIDARITAT AMB ELS TREBALLADORS DE TMB!
Des del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), volem transmetre el nostre incondicional suport i la solidaritat total a la lluita iniciada pels treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona(TMB) en defensa del transport públic i dels seus drets laborals.
Aquests drets, conquerits en lluites passades i recents, com la dels 2 dies de descans setmanals d’ara fa 3 anys, poden ser destruïts si les intencions del Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona prosperen. De moment, 36 treballadors eventuals estan sent acomiadats; els Convenis del Metro i el Bus de TMB està en un cas congelat i en l’altre no s’aplica; línies de Bus són suprimides, i d’altres veuen com el número d’autobusos disminueix...al Metro, es vol suprimir el servei nocturn, s’augmenta la freqüència i s’externalitzen (privatitzen) serveis com la neteja i el manteniment, a més del personal de “seguretat” privat.
Els usuaris, la immensa majoria dels quals som treballadors, hem vist com el preu dels bitllets augmenta salvatgement. Hem passat a pagar 9,25 € aquest 2012, mentre al 1995 pagàvem 710 pessetes per la T-10 1 zona. I el bitllet senzill costa 2 €, quan al 1995 en costava al voltant de 100 pessetes. I tot això en un context de crisi i retallades, on el salari mínim és miserable (640 €), i on el 58% dels treballadors no arribem a 1000 € mensuals. Els aturats no tenen dret a accedir-hi gratuïtament, tot i les nombroses reclamacions efectuades, entre elles les d’aquest partit.
Els 260 directius de TMB cobren sous blindats, que oscil·len entre els 50 i 100.000 € anuals, en base a estimacions sindicals.
Amb això es demostra que el capitalisme de la oligarquia, dels monopolis, de la UE, del FMI i del Banc Central Europeu, dels quals són servidors la Generalitat, l’Ajuntament i el Govern de Madrid, vol fer pagar la seva crisi terminal al conjunt de la classe treballadora.
Tant el Tripartit com ara CiU, pugen els preus per sobre l’IPC any rere any. Tant uns com altres, estan fent-nos pagar la seva crisi perquè comparteixen objectius comuns: seguir gestionant els interessos de la banca espanyola i alemanya, les grans indústries i el gran capital reduint els nostres drets laborals i socials. Cada cop més pobres i amb menys drets perquè ells segueixin augmentant els seus beneficis. TMB és un exemple més.
Per això, des del PCPC aplaudim la proposta dels treballadors de TMB i aprofundim en la idea que el transport sigui gratuït pels aturats mentre estiguin desocupats, i a preus populars (als de 1995) per la resta de la ciutadania. Que es demostri que el transport públic és un transport amb vocació de servei social, i no un negoci en mans d’elits oligàrquiques alienes als interessos de la classe treballadora i les classes populars.
TOTS ELS USUARIS AMB LA LLUITA DELS TREBALLADORS DE TMB!
TRANSPORT GRATUÏT PELS ATURATS I A PREUS POPULARS (DE 1995) PER LA RESTA!
Barcelona 14 de febrer de 2012

Cèl·lula Salvador Guinot
Partit Comunista del Poble de Catalunya


Sindicato dos Metroviários de São Paulo (BRASIL)
Todo apoio e solidariedade aos trabalhadores do transporte de Barcelona: TMB e Metro

Companheiros e companheiras

Temos acompanhado vossa luta em defesa do transporte público e de qualidade para a população de Barcelona bem como seus direitos, salários e conquistas sociais.
O Governo Catalão, como todos os outros governos, fala na crise econômica como razão para promover ataques contra os serviços públicos e nossos acordos coletivos. Enquanto destinam bilhões e bilhões de dinheiro público para banqueiros e grandes empresas privadas. Querem que nós trabalhadores paguemos o preço da crise econômica capitalista. Os ataques a saúde, educação e outros serviços públicos, a flexibilização laboral, os ataques as pensões dos trabalhadores em todo o estado espanhol é parte da mesma política. Tem sido assim em todo o mundo.
De outro lado, temos assistido lutas e resistência em toda a Europa, os movimentos da juventude em todo o mundo, as mobilizações no Norte da África, greves na China. No Estado Nacional Espanhol não tem sido diferente. A luta de vocês em Barcelona, as mobilizações dos professores em Madrid e outras localidades, as mobilizações da juventude são expressões da luta e resistência dos trabalhadores, da juventude e dos povos.
No fim de janeiro aqui no Brasil a Policia Militar expulsou quase 2.000 familias, cerca de 9.000 pessoas, da Ocupação do Pinheirinho, em São José dos Campos com violência e repressão. A mesma lógica de dinheiro e direitos nossos para especuladores e banqueiros. A terra, ocupada pelas famílias a 8 anos era de “propriedade” de um banqueiro especulador que foi denunciado por fraudes fiscais e teve falência decretada.
A unidade que vocês, trabalhadores da TMB e do Metro de Barcelona estão construindo na assembléia unificada do próximo dia 8 e a proposta de manter essa unidade para uma paralisação no dia 27 de fevereiro próximo é o caminho. Não nos deixemos dividir. Só unidos em cada país e internacionalmente poderemos enfrentar os ataques dos patrões e dos governos.

Em defesa do transporte público e de qualidade para todos!
Em defesa dos salários, direitos e conquistas!
Viva a Unidade dos trabalhadores da TMB e do Metro de Barcelona!
Viva a Unidade Internacional dos Trabalhadores!

Saudações sindicais,

Altino de Melo Prazeres Júnior

Presidente do Sindicato dos Metroviários de São Paulo


Sindicato dos trabalhadores em transporte rodoviários do estado do Ceará (BRASIL)

Todo apoio e solidariedade aos trabalhadores do transporte de Barcelona: TMB e Metro
Companheiros e companheiras

Nos trabalhadores da construção civil de fortaleza no ceara, Temos acompanhado vossa luta em defesa do transporte público e de qualidade para a população de Barcelona bem como seus direitos, salários e conquistas sociais.

O Governo Catalão, como todos os outros governos, fala na crise econômica como razão para promover ataques contra os serviços públicos e nossos acordos coletivos. Enquanto destinam bilhões e bilhões de dinheiro público para banqueiros e grandes empresas privadas. Querem que nós trabalhadores paguemos o preço da crise econômica capitalista. Os ataques a saúde, educação e outros serviços públicos, a flexibilização laboral, os ataques as pensões dos trabalhadores em todo o estado espanhol é parte da mesma política. Tem sido assim em todo o mundo.

De outro lado, temos assistido lutas e resistência em toda a Europa, os movimentos da juventude em todo o mundo, as mobilizações no Norte da África, greves na China. No Estado Nacional Espanhol não tem sido diferente. A luta de vocês em Barcelona, as mobilizações dos professores em Madrid e outras localidades, as mobilizações da juventude são expressões da luta e resistência dos trabalhadores, da juventude e dos povos.

No fim de janeiro aqui no Brasil a Policia Militar expulsou quase 2.000 familias, cerca de 9.000 pessoas, da Ocupação do Pinheirinho, em São José dos Campos com violência e repressão. A mesma lógica de dinheiro e direitos nossos para especuladores e banqueiros. A terra, ocupada pelas famílias a 8 anos era de “propriedade” de um banqueiro especulador que foi denunciado por fraudes fiscais e teve falência decretada.

A unidade que vocês, trabalhadores da TMB e do Metro de Barcelona estão construindo na assembléia unificada do próximo dia 8 e a proposta de manter essa unidade para uma paralisação no dia 27 de fevereiro próximo é o caminho. Não nos deixemos dividir. Só unidos em cada país e internacionalmente poderemos enfrentar os ataques dos patrões e dos governos.

Em defesa do transporte público e de qualidade para todos!

Em defesa dos salários, direitos e conquistas!

Viva a Unidade dos trabalhadores da TMB e do Metro de Barcelona!

Viva a Unidade Internacional dos Trabalhadores

Sindicato dos Trabalhadores na Indústria da Construção Civil da Região Metropolitana de Fortaleza (BRASIL)

Todo apoio e solidariedade aos trabalhadores do transporte de Barcelona: TMB e Metro

Companheiros e companheiras

Nos trabalhadores da construção civil de fortaleza no ceara, Temos acompanhado vossa luta em defesa do transporte público e de qualidade para a população de Barcelona bem como seus direitos, salários e conquistas sociais.

O Governo Catalão, como todos os outros governos, fala na crise econômica como razão para promover ataques contra os serviços públicos e nossos acordos coletivos. Enquanto destinam bilhões e bilhões de dinheiro público para banqueiros e grandes empresas privadas. Querem que nós trabalhadores paguemos o preço da crise econômica capitalista. Os ataques a saúde, educação e outros serviços públicos, a flexibilização laboral, os ataques as pensões dos trabalhadores em todo o estado espanhol é parte da mesma política. Tem sido assim em todo o mundo.

De outro lado, temos assistido lutas e resistência em toda a Europa, os movimentos da juventude em todo o mundo, as mobilizações no Norte da África, greves na China. No Estado Nacional Espanhol não tem sido diferente. A luta de vocês em Barcelona, as mobilizações dos professores em Madrid e outras localidades, as mobilizações da juventude são expressões da luta e resistência dos trabalhadores, da juventude e dos povos.

No fim de janeiro aqui no Brasil a Policia Militar expulsou quase 2.000 familias, cerca de 9.000 pessoas, da Ocupação do Pinheirinho, em São José dos Campos com violência e repressão. A mesma lógica de dinheiro e direitos nossos para especuladores e banqueiros. A terra, ocupada pelas famílias a 8 anos era de “propriedade” de um banqueiro especulador que foi denunciado por fraudes fiscais e teve falência decretada.

A unidade que vocês, trabalhadores da TMB e do Metro de Barcelona estão construindo na assembléia unificada do próximo dia 8 e a proposta de manter essa unidade para uma paralisação no dia 27 de fevereiro próximo é o caminho. Não nos deixemos dividir. Só unidos em cada país e internacionalmente poderemos enfrentar os ataques dos patrões e dos governos.

No hay comentarios: