viernes, 24 de febrero de 2012

De com passar-se pel forro la decisió de l'Assemblea del passat 8 de febrer d'anar BUS i METRO junts i, a sobre, anar de victimes...

Cronologia dels fets:


8 de Febrer: Assemblea de BUS i METRO a Cotxeres de Sants: Es decideix que es convoca 4 dies de vaga (27, 28, 29 de febrer i 1 de març) i que BUS i METRO van junts fins al final, amb una solució pels dos.


16 de Febrer: El Comitè d'empresa de Metro envia als treballadors/es de Metro una convocatoria d'Assemblea exclusiva pel Metro pel 23 de Febrer a Cassinet d'Hostafrancs.


Dimarts 21 de Febrer: Reunió del Comitè d'empresa de Metro i Bus on els sindicalistes de Metro diuen que no pot venir ningú de busos. Els sindicalistes de CCOO, UGT i SIT de Bus diuen que s'ha de respectar el que diuen els sindicalistes de Metro. CGT, PSA i ACTUB diuen que s'ha de respectar el que va dir l'Assemblea del 8 de Febrer i convocar conjuntament.


Els sindicalistes del Metro llavors diuen que poden anar a l'Assemblea del 23 de Febrer però només els delegats del Comitè d'empresa de Bus. CGT, PSA i ACTUB els hi diuen que tenen igual dret els treballadors/es de BUS i que els convocaran pel 23 de Febrer al Cassinet d'Hostafrancs.


Dijous 23 de Febrer: El Comitè d'empresa de Metro a l'Assemblea del matí del Cassinet diuen que hi haurà una Assemblea decisoria només de Metro el dissabte 25 de Febrer a Cotxeres de Sants. Treballadors d'autobusos els hi diuen que estan incomplint l'acord d'anar plegats BUS i METRO i diuen que aniràn també al dissabte 25 a Cotxeres de Sants.


A l'Assemblea de la tarda del Cassinet, el Comitè d'empresa de Metro, que extranyament no opina sobre la proposta de la Direcció, ja no diu res de l'Assemblea de dissabte a Cotxeres de Sants.


Per la nit, envien un missatge als treballadors/es de Metro convocant-los avui i demà a un referendum només per Metro.

Queda evident, que tots els sindicats de Metro del Comitè d'empresa, amb tots els seus sindicalistes, estaven molt preocupats de que a una Assemblea decisoria el dissabte, on també es parles de la proposta que la Direcció fes al BUS, podria ser rebutjada per insuficient, així que passen a fer el que ja acostumen a realitzar CCOO i UGT a la SEAT, PANRICO, etc...el REFERENDUM DE LA POR, de la individualització, del pensa només per a tu i no per al col·lectiu, del "a tot arreu estan malament" i nosaltres també hem de pagar una crisi que no hem generat, de la resignació, del "salvese quien pueda"...


No ens sorpren que ho facin els sindicalistes de CCOO i UGT, però que aquest joc brut, disfrassat de democracia, també hi entri la CGT de Metro i el Sindicat Unitari de Metro ens resulta, com a mínim, trist i vergonyós.


El Comitè d'empresa de Metro ens han acusat, als treballadors/es de BUS del mateix que ens va acusar l'Ajuntament, la Direcció de TMB i els sindicalistes de CCOO, UGT i SIT d'Autobusos durant la lluita pels 2 dies. Tenen molt poca imaginació i moltes ganes de signar qualsevol acord que significa retrocessos pels treballadors/es.

No hay comentarios: