lunes, 11 de febrero de 2008

Acte Antifeixista 2008 a Santa Coloma amb la participació d'un company d'autobusos per explicar la nostra lluita

Un any més, la Comissió Antifeixista 27 de Gener, de Gramenet del Besòs, hem organitzat un acte per tal de recuperar la memòria històrica antifeixista del nostre poble, coincidint amb el 27 de Gener, data en quèentraren les tropes franquistes a la ciutat. Enguany, però, ho vam traslladar al 10 de febrer.
El passat diumenge 10 de febrer, a partir de les 11.30h es va exposar a laPlaça de la Vila una mostra de cartells de la Guerra Civil, a banda del'exposició del Grup d'Historiadors José Berruezo titulada: "Santa Colomasota el franquisme".

Passades les 12h, més d'un centenar de persones s'aplegaren a la concentració antifeixista on es va retre homenatge a diversos lluitadors i lluitadores antifeixistes.

Abans de començar l'acte, un membre de la Comissió Antifeixista 27 de Gener va explicar el per què des del 2001, des de l'intent de realització d'una manifestació del grup d'extrema dreta Acción Juvenil Española (AJE) es realitzen aquests actes per la recuperació de la memòria històrica i contra el feixisme.

En haver-nos adherit i donat suport, també, a la mobilització dels conductors d'autobusos de TMB, vam donar veu a un membre del Comité de Vaga dels conductors i conductores d'autobusos de TMB, que va donar les gràcies pel suport i va encoratjar a continuar lluitant pels drets laborals i contra el feixisme.

Tot seguit, l'acte va consistir en la lectura dels motius dels assassinats i mort de diversos lluitadors tot destapant les seves fotografies i posant un clavell vermell, com ara la lectura dels diferents afusellats pel franquisme a la nostra ciutat, de Julia Romera (membre de CNT, les Joventuts Llibertàries i la UJA) i els membres de la Unió de Joventuts Antifeixistes (UJA), dels alcaldes José Berruezo (CNT) i Celestí Boada(ERC), i els casos més actuals com ara el del jove valencià assassinat ara farà, a l'abril, 15 anys, Guillem Agulló (de SHARP i Maulets), RogerAlbert (jove de la Vila de Gràcia apunyalat durant les festes de Gràcia de2004) i el cas més recent del jove madrileny, Carlos Javier, assassinat a mans de neonazis el passat mes de Novembre.

Tot seguit, Gabriel Andrés, lluitador històric de la ciutat compromés amb les llibertats de Catalunya i amb les reivindicacions obreres, va llegir un seguit de poesies de collita pròpia.

Per acabar, un membre de la Comissió Antifeixista 27 de Gener va donar pasa lectura del manifest, tot convidant a fer-ho a l'historiador JuanjoGallardo (membre del Grup d'Historiadors José Berruezo). En aquest manifest es va aprofitar per destacar diferents fets com ara la insuficient llei del memorial democràtic, i la presència actual de grups d'extrema dreta que també han actuat a la nostra ciutat amb total impunitat.

També però es va fer esment i crítica a organisme com l'Audiencia Nacional espanyola, clara hereva del franquisme.

Des de la Comissió Antifeixista 27 de Gener, continuarem cada any lluitant contra el feixisme, dia a dia, per tal de demanar que s'acabi la impunitat contra els crims feixistes:

PROU IMPUNITAT, CRIMINALITZEM EL FEIXISME

No hay comentarios: