jueves, 14 de febrero de 2008

Els conductors/es d'autobusos de TMB denuncien la violència dels Mossos a la protesta pels dos dies de descans setmanal (Fotos per Enrique Díaz)











El passat 12 de febrer, els conductors/es d'autobusos de TMB es van manifestar una vegada més pels carrers de Barcelona demanant dos diesde descans setmanal.

Igual que el darrer dia de vaga del passat Nadal, on un conductor va ser colpejat i arrestat pels antidisturbis dels Mossos d'esquadra, el dimarts els antidisturbis dels Mossos van tornar a utilitzar la violència gratuïta contra els treballadors i treballadores que es manifestaven pacíficament.

Van colpejar amb una porra a un conductor, van colpejar a les cames a dos més i van asfixiar a un quart. En cap moment, aquests treballadors van enfrontar-se als policies.
Aquesta resposta desmesurada de violència no és tan sols un excés dels antidisturbis, sinó que representa la veritable resposta que està donant el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya a una protestaobrera en demanda de millores laborals.

És una vergonya que l'actual cap d'aquest Departament, Joan Saura, es defineixi d'esquerres i a favor dels treballadors/es i a la vegada doni ordres a la policia que controla per colpejar d'aquesta manera a treballadors/es.

A sobre, desde fonts policials tenen la poca vergonya de dir que els treballadors s'han lesionat ells mateixos al caure al terra.
Els treballadors/es colpejats han confirmat que presentaran denúncies per aquestes actuacions policials.

Afegim fotos on es veu clarament l'actitut desmesurada dels antidisturbis dels Mossos. Encara estem recopilant més imatges i videos.

4 comentarios:

Gema dijo...

Buenos días a todos! Soy la mujer del conductor Javier Lamata, herido en la cabeza el martes en la manifestación. Quisiera deciros a todos los conductores/as, que me parece espectacular el "aporreamiento" al que se vio sometido mi marido por parte de los mossos d'esquadra. Pero a golpes NO NOS VAN A CALLAR, solo nos hacen más fuertes y más unidos. Entre todos, conseguiremos LOS DOS DÍAS DE DESCANSO SEMANAL que tanto os merecéis. Ánimo a todos para seguir luchando y aprovecho para mandarle un enorme beso a mi marido en este día tan especial. Gracias y saludos

Comitè de Conveni dijo...

Companya, t'ho mereixes tot.

Els companys i les companyes del Javi estarem amb ell per recolzar-lo.

Una abraçada

Enrique Díaz dijo...

Hola

Me alegra ver que habéis utilizado algunas de mis fotos en vuestro blog (las cinco últimas de este post). Las fotos están bajo un tipo de licencia Creative Commons, que permite su utilización siempre que no se destine para fines comerciales, no se modifiquen y se cite al autor de las mismas.

Os pido por favor que respetéis estas normas porque son parte de mi trabajo de fotógrafo.

Un saludo y suerte con vuestras reclamaciones!
Enrique Díaz

Comitè de Conveni dijo...

gràcies company,

modifiquem l'entrada de la noticia i posem l'autor de les fotos.