miércoles, 8 de febrero de 2012

L’Assemblea de matí dels treballadors/es de Bus i Metro de TMB dona suport a realitzar vaga el 27, 28, 29 de febrer i 1 de març

Aquesta tarda es realitza una Assemblea de torn de tarda on s’acabarà de pendre la decisió definitiva
Uns 2000 treballadors/es de Bus i Metro de TMB s’han reunit en Assemblea de matí a les Cotxeres de Sants per denunciar en el cas del Bus l’impagament dels atrasos del 2011 (700 euros per treballador/a), l’incompliment del conveni (actualització de taules salarials = 800 euros, 5 minuts d’incidencia pels conductors/es = 380 anuals), la retallada de serveis (més abaix resumida) i la pujada tarifaria.
- Ajust d'oferta en dies feiners en 14 línies.
- Ajust d'oferta en caps de setmana i festius en 9 línies.
- Supressió de 4 línies: 31, 35, 105 i 158.
- Supressió de 3 línies en cap de setmana: 58, 75 i 91.
- Ajust d'oferta del Bus del Barri, 20 línies del qual (totes menys la 111 i la 116) deixaran de circular en diumenges i festius.


A l’Assemblea del matí s’ha votat masivament per convocar vaga els dies 27, 28 i 29 de febrer i 1 de març. Cada dia s’aniria decidint, segons la reposta de la Direcció de TMB i l’Ajuntament de Barcelona, si es continua amb la vaga. A l’Assemblea de la tarda s’acabarà de pendre la decisió definitiva.

Els treballadors/es de Bus i Metro de TMB han elegit aquestes dates per que, tal i com l’Ajuntament va dir, en relació al Congrés Mundial del Móbil, aquells dies El mon mirarà a Barcelona i els treballadors/es de TMB volem mostrar-li al mon que aquests Ajuntament no compleix els seus acords, dona un pitjor servei de Bus i Metro a la gent de Barcelona i, a sobre, ho fa a un preu més car.

També volem recordar que les persones que assisteixen al Congrés Mundial del Móbil pagan un mínim de 600 euros per entrada. Un preu que evidentment el poble de Barcelona no es pot permetre, però si els directius de TMB i els polítics que manen a l’Ajuntament.

Finalment, diem alt i clar, que el CULPABLE de la vaga té nom i cognom: Xavier Trias, Alcalde de Barcelona amb un sou de 7,852 euros al mes, sense comptar dietes, ni pagues per assistir a reunions.

No hay comentarios: