martes, 7 de febrero de 2012

Milers de cartells a les parades i als busos denuncien les retallades a TMB

Els treballadors/es fan responsable de la reducció de servei, de la pujada de tarifes i del xantatge patronal a Xavier Trias

Al igual que amb la mobilització pels 2 dies, el Comitè de conveni ha començat a denunciar públicament a través de cartells el paper de responsable que té Xavier Trias, Alcalde de Barcelona i President de l’AMB, per tot el conflicte obert a TMB.

Els autobusos i les marquesines han aparegut repletes de cartells que mostren clarament que els treballadors/es de Bus i Metro no deixaran passar cap retallada, ni cap incompliment de conveni col·lectiu, com el que està realitzant la Direcció de TMB.

En el cas dels Busos això significa que no pagar els endarreriments de 2011 representen per a cada treballador d’autobusos de TMB una perduda de 700€ i no actualitzar les taules 2012 i no complir amb els 5 minuts d’incidencia significa que cada mes cobrarem 50€ menys.

La nostra proposta per sortir d’aquesta dinàmica de retallades:

-Dimissió de tot l’equip Directiu de TMB. Fora els 603 membres fora de conveni que costen milions d’euros als contribuients. Els directius de TMB són un luxe que els treballadors/es no ens podem permetre.
-Control de l’empresa pública pels propis treballadors i treballadores. Autogestió d’aquesta i, per tant, qualsevol responsabilitat en el funcionament global ha de ser elegit pels propis treballadors i treballadores.
-Negociació per part dels treballadors i treballadores de l’empresa amb l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament en relació a les quantitats econòmiques rebudes per finançar el transport públic.
-En un primer ordre de millora del servei: Restaurar-lo a la situació d’abans de setembre de 2008.
-Aturar el finançament amb diners públics, per part de l’AMB, de les empreses privades de Transport.

No hay comentarios: